DEN NYE KORSBÅNDSMETODEN

– Revolusjonerende ny metode for korsbåndsskader

Den nye Vetlig-metoden representerer et nytt og helt ulikt alternativ. Vi har allerede, som første klinikk i Skandinavia, satt inn Vetlig på en 32 kg schæferhund. Metoden kan anvendes på hunder fra ca. 5 kg og oppover – også på katt.

Metoden kan gjennomføres med minimale inngrep på kneleddet. Metoden fremstår som svært gunstig da man erstatter det naturlige korsbåndet med et sterkt kunstig bånd, setter det inn nøyaktig der det opprinnelige var (det gjør man ikke med de andre metodene) og båndet vil over tid få innvekst av kroppens eget vev og integrere seg på en naturlig måte.

Pasienter operert så langt viser at store hunder belaster foten bra allerede dagen etter operasjon, små hunder innen 14 dager.

Full rehabilitering uten mer begrensninger er gjennomført etter 2 måneder. Dette er betydelig bedre og kortere enn med andre metodene. Foreliggende dokumentasjoner på pasienter som er operert med Vetlig virker så langt svært lovende!

 

ligamentsvetlig metodenvetlig

En ny standard i behandling av korsbåndsskade på hund!

Korsbåndsskade på hund er kanskje den mest vanligste forekommende leddskade/-problem vi kjenner på hund. Like fullt har det alltid vært en stor utfordring å kunne finne den metoden som gir best resultat. Det er vel ikke uten grunn at det er over 160 metoder som er utviklet i forsøket på å kunne tilby den beste metoden, så langt uten å kunne si at vi er kommet i mål…

I dag er det et fåtall metoder som dominerer markedet: TPLO, TTA, ekstrakapsulære
stabiliseringsteknikker av forskjellig svar etc. TPLO og TTA er teknikker som krever saging og flytting av bein med innsetting av implantater. Dette gir en del muligheter for komplikasjoner som skade på bein/brudd, reaksjoner og løsning av implantater som ofte krever flere inngrep. Større inngrep medfører også lengre rehabiliteringsperioder.

MER INFORMASJON

Det er forståelig at man er nervøs for at et familiemedlem skal operere. Denne delen skal prøve å forklare hva Vetlig gjør og hvordan det vil komme kjæledyret ditt til gode:

Vetlig ligament er en form for innvendig fiksering av bløtvev, snarere som en beinplate og skruer når du bryter benet eller armen din, det hjelper kroppens eget vev til å heles i riktig stilling eller noen ganger til og med erstatte det.

Vetlig er et veterinærprodukt laget på grunn av suksessen med kunstige leddbånd hos mennesker, og med over 25 års erfaring har dette lært oss mye, og også fått oss til å innse at dyr, ikke bare mennesker, kan dra nytte av denne teknologien.

Vetlig-produktet er et syntetisk leddbånd laget av polyetylen med høy molekylvekt, lik apparater som har blitt brukt i medisin for hjerte-, brokk-, kne- og hofteoperasjoner i mange, mange år. Den er veldig sterk, men er samtidig liten til implantat, som er snillere mot beinet og mer konservativ.

Operasjonen for kneet er nesten den samme teknikken som brukes i menneskelig ortopedisk reparasjon, noen ganger vil det være åpen kirurgi og noen ganger vil det være artroskopisk avhengig av veterinærpreferansen.