hund som loper

DEN NYE KORSBÅNDSMETODEN

Zlig- Den nye standarden for behandling av korsbåndsskade på hunder og katter!

Zlig er den første metoden som erstatter det fremre korsbåndet nøyaktig der det originale var. Båndet settes inn og fikseres i små borekanaler i beinet uten å komme i konflikt med leddet.Båndet settes inn i isometriske punkter, dvs punkter som stemmer nøyaktig overens med det originale korsbåndet, og gir således som eneste metode stabilitet fra dag null. Inngrepet er således minimalt invasivt og gi betydelig kortere rehabilitering.Alle kirurgiske metoder, korsbånd og andre inngrep, har en feilprosent. Det viktige her er at de problemene som oppstår med Zlig ikke er på langt nær så alvorlige og vanskelige å rette opp.Det kunstige korsbåndet ikke bare erstatter det originale, men også integrerer seg med dette som sier mye om kroppens toleranse for implantatet.Når vi kan gjøre en Zlig-operasjon med langt mindre invasivitet og svært gode resultater. Dyreklinikken Tertnes har konkluder med at vi ikke lenger anbefaler TPLO og TTA da disse er vesentlig mer invasive metoder.

Historikk og informasjon om syntetiske leddbånd i kneet.Et av de mest aktuelle temaene innen sportsknekirurgi er syntetiske leddbånd. Det er mye kommentar til den nylige bruken av disse syntetiske leddbåndene, en del av informasjonen er mildt sagt misvisende.Syntetiske leddbånd har eksistert i mer enn tre tiår. De ble utviklet for å gi en kunstig erstatning for et sprukket eller revet leddbånd og dermed unngå sykdommer på donorstedet (problemer som oppstår ved å ta et leddbånd fra andre steder). Det har vært karbon- og plastimplantater, suturstilimplantater og produkter laget av Gortex og Dacron, som er materialer som er bedre egnet for vaskulære transplantater.For over 20 år siden ble en enhet kjent som LARS: Ligament Advanced Reinforcement System utviklet av en fransk kirurg (Dr JP Laboureau). Tidligere modeller som mislyktes nødvendiggjorde endringer i ligamentet, men den nåværende designen har vært tilgjengelig for klinisk bruk siden 1990.Tidligere syntetiske leddbånd har vært for elastiske (mangler stivhet). De har blitt laget av materiale av dårlig kvalitet og har ikke vært i stand til å motstå normale biomekaniske påkjenninger i en skjøt. Noen leddbånd har forårsaket alvorlige synovitiske inflammatoriske reaksjoner.Den nåværende LARS ble utviklet med endringer i steriliseringsteknikken og strikking av fibrene, to områder som ble antatt å være årsaken til reaksjonen. Justeringene har vært vellykkede, siden det hittil ikke har vært dokumentert synovitiske reaksjoner.Kommentarer er mange i den populære pressen og på nettsteder knyttet til mislykkede transplantater og strukne leddbånd, men det er verdt å merke seg at de ofte ikke er relatert til LARS, men til andre syntetiske leddbånd. Det er ingen rapporter om synovitt som følge av bruk av LARS i den publiserte litteraturen.Biomekanikk fra LARSLars er et strikket leddbånd, med forskjellige størrelser tilgjengelig. Det er forskjellige typer for hvert leddbånd i kneet. De er også tilgjengelige for skulder, albue og ankel.Den er laget av industriell styrke polyesterfiber med en spesielt designet seksjon som skal plasseres i en skjøt.Gunstige mekaniske egenskaper inkluderer sikker fiksering til bein, dens høye stivhet og styrke. (Krever mer enn to ganger den påførte kraften for å sprekke sammenlignet med en normal ACL) Den har også holdbare egenskaper som opprettholder nøyaktig de samme mekaniske egenskapene etter 10 millioner sykluser med stresstesting.Vi har full forståelse at man er nervøs når et familiemedlem skal operere. Denne delen skal prøve å forklare hva Zlig gjør og hvilke fordeler metoden besitter:

Zlig ligament er en form for innvendig fiksering av bløtvev, snarere som en beinplate og skruer når du bryter benet eller armen din, det hjelper kroppens eget vev til å heles i riktig stilling eller noen ganger til og med erstatte det.Zlig er et veterinærprodukt laget på grunn av suksessen med kunstige leddbånd hos mennesker, og med over 30 års erfaring har dette gitt oss mye erfaring og lærdom.Dyreklinikken Tertnes og spesialister i hele Europa vil at også dyr, ikke bare mennesker skal dra nytte av en overlegen metode og teknologi.Zlig-produktet er et syntetisk leddbånd laget av polyetylen med høy molekylvekt som er lik apparater brukt i medisin for hjerte-, brokk-, kne- og hofteoperasjoner i utallige år.Den er veldig sterk og samtidig liten som implantat og dermed snillere mot beinet og mer konservativ.Operasjonen for kneet er nesten den samme teknikken som brukes i menneskelig ortopedisk reparasjon, noen ganger vil det være åpen kirurgi og noen ganger vil det være artroskopisk avhengig av veterinærpreferansen.Hvis du har spørsmål om kneledd og korsbånd hos dyr så ikke nøl med å ta kontakt.