operasjon kneskal

Etter operasjon i kneskålen (hund)

Kundeinfo patellaluxasjon

Din hund er i dag operert for «medial patellaluxasjon».

En kneskål som er unormalt plassert og hopper ut av stilling, vil over tid gi slitasje på leddbrusk. Går denne tapt, vil den ikke kunne dannes på ny, og kronisk leddsmerte vil oppstå. Årsakene til feilplasseringen er mange og forårsaker samlet en slik unormal tilstand.

 

Operasjonen består derfor i flere korrigeringer som i alt skal nøytralisere de kreftene som virker negativt inn på kneskålen.
Dette innebærer bl.a. at kneskålens feste på fremre del av leggbeinet er flyttet utover. Videre er gropen til kneskålen gjort dypere for bedre stabilitet. Avslutningsvis strammes leddkapselen på utsiden opp og slakkes på innsiden.

 

Det er viktig å holde hunden i ro de første 4 ukene og luftes kun i bånd! Da vil leddet gro sammen slik det skal, det vil bli mindre sjanse for komplikasjoner og sluttresultatet bli så godt som det er lagt opp til i operasjonen.

 

De første 14 dagene skal hunden støttes/bæres ut og luftes i bånd.
Det er normalt at hunden ikke bruker foten første uken, tar forsiktig støtte etter 7-10 dager og etter 14 dager kan ta foten lettere i bruk. Etter 14 dager kan man derfor forsiktig ta hund på en kort luftetur et par minutter i langsom gange.

 

Hunden har fått både antibiotika her på klinikken for første døgnet og smertebehandlet de 4 første dagene. I tillegg får dere resept på Metacam som vil gi smertelindring og dempe hevelser.

 

Etter 4 uker kan man øke turlengden, men ikke la hunden løpe fritt før etter 2 måneder.

 

Såret er lukket med en tråd som er skjult i huden og vil forsvinne av seg selv. Såret kan gi litt væske fra seg som er blodvannaktig og klart. Det er ok.

 

Blir hunden slapp, såret hissig og gjerne med en uklar, kanskje illuktende væsking, må dere søke hjelp umiddelbart.

 

 

Følg oppsatte medisinering nøye og hele kuren ut.

Vi vil også anbefale å gi hunden faglig opptrening etter operasjonen. Dette vil sikre og optimalisere operasjonsresultatet og korte ned helningsfasen.

Potensialet er mhp dette størst de første 2 månedene etter operasjon.

Vi samarbeider med Dyreklinikken Bergen Vest og kan henvise dere for rehabilitering der.

 

 

Opptrening kan begynne ca 3-4 uker etter operasjon.

Vi vil alltid stå til tjeneste med råd og vink.
Det er bare å ringe.

Lykke til!