Laser smådyrmedisin

Laserassistanse innen dyremedisin er på full fart innover USA og Europa.
Som en av Skandinavias ledende dyreklinikker har vi allerede terapilaser og CO2-kirurgisklaser men har også anskaffet oss en diodelaser for å kunne tilby et enda bredere spekter av inngrep, operasjoner og andre behandlinger.

Terapilaser:
Denne lasertypen er svakere enn kirurgilaserne, men er velegnet for å behandle forskjellig vev mht tilheling. Den er også velegnet til behandling av sår som har vanskelig for å gro. Terapilaser kan både gi smertelindring og betennelsesdemping og trenge langt ned i vevet for dyp effekt. Vi bruker den på alle typer betennelser og for å stimulere bedre avheling i forskjellige organer- som feks nese, svelg, endetarm, ører etc.
Vi pensler også operasjonssår for å akselerere groe og smertelindring. Til høyre for terapilaseren ser dere varmekameraet vårt. Med dette kan vi påvise temperaturforskjeller ned til +/- 1 grad og på den måten fine hvor en skade eller sykdom er. Da vil vi mer effektivt kunne sette inn terapilaseren eller annen behandling/undersøkelse på riktig punkt og bedre behandlingsresultatet betydelig. Dette har også stor betydning når vi skal gå videre med røntgen, ultralyd eller CT-undersøkelser og vet hvor vi skal sette inn den riktige bildeundersekelsestypen i det riktige problemområdet.

CO2 lasermaskin Dyreklinikken Tertnes

CO2-kirurgilaser:
Velegnet til bløtdelsoperasjoner i nese, hals, ganetak, munnhule, men også hvor det ellers måtte være aktuelt. CO2-laseren har kun en tynn snittdybde, noe som gjør den velegnet til å dosere snittdybden på de aktuelle stedene
og skåne området rundt og under et målobjekt. Dette gjør det også mulig å «laserpensle» vevsoverflater cellelagvis der en skal rydde opp, feks rundt en svulst. Når CO2-laserene snitter, sveiser den også de små blodkarene, slik at blødninger blir sterkt redusert. Tildeling av sår laget av laser, gror også fortere enn med vanlig kutting med skalpell.

Diodelaser:
Har ikke en laserstråle som ledes via et speilsystem som på CO2-laseren, men via en fiberkabel. Denne fiberkabelen er så tynn at man kan jobbe gjennom små kanaler, som feks endoskop, og således foreta laserkirurgi inne i kroppen gjennom en abrbeidskanal utenfra.

Diodelaseren kan også brukes som terapilaser, og denne maskinen gjør det også mulig å tilby behandlinger av div. sårtyper og overflaterelaterte kreftformer som ellers kan være vanskelige å få til- feks kreft på snuten. Katter har ofte dårlig til ikke avhelende sårdannelser i munnhuler hvor enhver behandling må gi tapt. Denne laseren kan tilby en helt ny behandlingsform som anes å være den beste som pr i dag finnes innen kattemedisinen.

Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen til å kontakte oss om eventuelle spørsmål rundt kirurgi, og rådgir ut ifra vår kompetanse gjerne i vanskelige og mindre vanskelige spørsmål.

Kolleger er hjertelig velkommen til å slå av en fagprat med oss og eventuelt henvise om det skulle være ønskelig!

0/5 0 tilbakemeldinger