KIRURGI

Kirurgi og operasjoner

Dyreklinikken Tertnes viser veien videre inn i smådyrmedisinens fremtid.
Det er kontinuerlig forskning og utvikling på mange fagfelt, med nye teknikker og ny teknologi. Smådyrmedisinen og veterinærmedisinen for hund og katt er i ikke noe unntak og igjen tar vi grep for å forbedre behandlingstilbudet til din beste venn:

De fleste inngrep innebærer forskjellige utfordringer og dermed alltid en risiko forbundet med dette. Dette innebærer vanskelige tilganger og da må hensyn  tas til det omliggende ømfintlige vev i tillegg til nerver og blodkar.

Piezokirurgi:

Vi øker sikkerheten, gjør operasjonen enklere og samtidig sørger for god nok tilgang til vanskelige steder på kroppen med det beste verktøyet. Piezokirurgi er løsningen vi som vi har valgt å investere i. Kort fortalt er dette en ultralydkniv som man kan skjære i bein med men sparer alt bløtvev, nerver, blodkar mm.

Dette gir oss en stor fordel sammenlignet med konvensjonelle metoder og tillater bedre tilgang. Vi kan nå jobbe med høyere sikkerhet på vanskelige og tidligere utilgjengelige steder. Fordelen når det kommer til arbeid hvor bein er involvert vil med denne metoden skåne pasienten for mer påkjenning enn nødvendig og gir minimal skade rundt operasjonsområdet. Hvis vi må trekke tenner som sitter fast og dypt forankret i kjevebenet hvor det ofte er tynt og sårbart område blir det lett skader ved slike inngrep. Med Piezokniven vil vi  nærmest kunne skjære ut tannen uten at noen andre områder blir påvirket.

Lettere kan det ikke bli!

Vi ønsker gamle og nye kunder velkommen til å kontakte oss om eventuelle spørsmål rundt kirurgi, og rådgir ut ifra vår kompetanse gjerne i vanskelige og mindre vanskelige spørsmål.

Kolleger er hjertelig velkommen til å slå av en fagprat med oss og eventuelt henvise om det skulle være ønskelig!