Tips og råd

Her vil vi legge ut artikler med gode råd og tips når det gjelder dyrehold. Dersom du har kommentarer eller egne tips, send oss gjerne en epost på post@dyreklinikken-tertnes.no

Hvis dyret ditt blir akutt sykt eller skadet, så er det alltid hjelp å få på veterinærvakten. Den offentlige godkjente vaktordningen innebærer at vi er flere klinikker som deler på å ha vakt utenom vanlig åpningstid, ring tlf. 820 90 060.

URINVEISINFEKSJON

Urinveisinfeksjon kan være en utfordring å behandle. Ofte er bakterier med omfattende resistens årsak til infeksjonen og kan i mange tilfeller kreve lengre behandlingstider

RYGGOPERASJON HUND

Operasjon av rygg innbefatter ofte inngrep med millimeter avstand fra vitale nervestrukturer og krever derfor største nøyaktighet.

LUFTVEISINFEKSJONER HUND

Vi skiller mellom luftveisinfeksjoner i øvre luftveier og nedre/dype luftveier. De kan være forårsaket av virus, bakterier, sopp eller parasitter, noen ganger også fremmedlegemer/feil svelging.

TANNLIDELSER/TANNSTEIN

Den mest vanlige munnhulelidelsen på hund er tannstein. Det ser ut som om mindre hunderaser er mer utsatt og plaget med dette. Tannsteinsplager både lukter og skader.

BETENNELSE I BUKSPYTTKJERTELEN – PANCREATITT

Hund og katt kan få betennelse i bukspyttkjertelen. Mørketallene antas å være like høye her som hos mennesker. Mange mennesker dør årlig av for sent stilt diagnose i bukspyttkjertelen.

SOLBRILLER

De aller fleste foretrekker å ha på solbriller i et skarpt reflekterende lys fra snøen i påskefjellet. Vi må innse at hundene også opplever dette som ubehagelig og kan i verste fall bli snøblind.

NYRELIDELSE

Nyrelidelse er en av de hyppigst forekommende lidelser hos hund og katt, spesielt i høyere alder. Det er dessverre også disse lidelsene som ved siden av kreft tar flest liv.

DIARÉ (HUND)

Din hund har fått diagnosen diare. Dette er en tilstand som både kan være akutt eller kronisk. Diareer som varer mer enn 14 dager er kroniske.

VAKSINASJON AV HUND OG KATT

Din firbeinte venn bør vaksineres mot de aktuelle, smittsomme sykdommene man bør beskytte seg mot i Norge.

Pass opp for huggormen!

Med varmen vekkes også huggormen til live og finner sin vei ut i solen. Da kan det være lett å pådra seg et bitt for en nysgjerrig hund på tur i skogen.