Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.
CT undersøkelse

MR undersøkelse

MR (Magnetresonanstomografi) også omtalt som MRI bruker magnetfelt og radiobølger til å produsere detaljerte bilder av kroppen for å få en fullstendig forståelse av sykdommen eller tilstanden til dyret. MR gir en enda mer detaljert visualisering enn CT og bruker ikke røntgenstråler som kan være skadelig for dyret. Dette gjør det til et tryggere alternativ for dyr som lider av visse sykdommer eller tilstander.

En CT-undersøkelse alene fører sjelden frem til en diagnose, men er et svært godt hjelpemiddel som kan sikre diagnoser og gi mer nøyaktig informasjon. Derfor må CT benyttes sammen med god fagkompetanse.

CT (Computertomografi) bruker høyenergi røntgenstråler for å framstille flere detaljer som ikke kommer frem ved vanlig røntgen for å skape bilder av kroppen til et dyr. Røntgenstråler passerer gjennom kroppen og registreres av et sett med detektorer. Dette gir en tredimensjonal visualisering av kroppen til dyret som kan hjelpe veterinærer med å identifisere og diagnostisere sykdommer og skader. CT er spesielt nyttig for å diagnostisere beinskader, blødninger og svulster. Ved å bruke CT kan veterinærer oppdage disse tilstandene tidlig og gi behandling før problemene blir verre. Andre fordeler med CT er at den gir en detaljert visualisering av kroppens indre organer og vev. Dette gjør det lettere for veterinærer å diagnostisere sykdommer og skader som ikke er synlige ved hjelp av andre diagnostiske teknologier.

MR kan brukes til å diagnostisere en rekke sykdommer og tilstander som hjernesvulster, nevrologiske sykdommer og leddskader.

Det er ikke vanlig å finne MR på dyreklinikker i Norge. Det eksiterer noen små maskiner med  svært lang undersøkelsestid og ikke nødvendigvis de beste bildene dessverre.