Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.

Kneskader hos våre kjæledyr:

Kneskader hos kjæledyr kan være en utfordrende problemstilling, og Dyreklinikken Tertnes står klar til å gi innsikt i noen av de vanligste kneskadene og hvordan de behandles.

1. Avulsio Tuberositas Tibiae (Avrevet feste for kneskålsbåndet):

Dette er en hyppig skade hos voksende hunder, hvor knærne utsettes for betydelige krefter. På øverste fremre del av leggbeinet finnes et lite feste som har sitt eget forbeiningssenter. Dette sårbare punktet kan gi etter for store krefter, og en avrevet festelinje oppstår. Dyreklinikken Tertnes utfører operasjoner for å sikre dette festet. Prosessen involverer å sikre det avrevne festet for å gi en solid og langsiktig løsning.

2. Korsbåndskade:

Dette er den hyppigst forekommende leddskaden på hund. Det er i nesten 100% av tilfellene det fremre korsbåndet som ryker, det bare kan også skades, spesielt på unge individer. Mennesket kan ha en isolert korsbåndsskade eller meniskskade. Hos hund er det alltid en korsbåndsskade som igjen drar med seg en meniskskade. Begge disse problemene blir adressert ved operasjon av korsbånd. 

3. Osteochondrose dissecans – OCD (Bruskløsning i kneleddet):

Bruskløsning i kneleddet er en annen utfordrende kneskade som ses ved røntgenundersøkelser. Defekter i leddflaten på lårbeinets del som utgjør øvre del av kneleddet kan være synlige. Dyreklinikken Tertnes arbeider med å rydde opp i slike skader, tilrettelegge for reparasjon, og stimulere kroppens produksjon av bindevevsaktig erstatning for den skadede leddbrusken.

4. Patellaluksasjon – Ustabil kneskål:

Patellaluksasjon, der kneskålen faller mot kneleddets innside (medial patellaluksasjon), er vanligst hos mindre hunderaser. For større raser kan kneskålen falle mot utsiden. Katter kan også oppleve ustabil patella. Flere faktorer bidrar til utviklingen av denne instabiliteten, og en helhetlig behandling må adressere alle disse faktorene.

Operasjon er ofte nødvendig når:
  • Avlastning og manglende støtte på foten oppstår hyppig.
  • Kneskålen er ustabil og ofte på feil sted.

Dyreklinikken Tertnes anbefaler operasjon for å korrigere kneskålens plassering. Flere justeringer gjennomføres for å sikre et varig velfungerende ledd. Korrekt utført operasjon gir vanligvis en god prognose, men det er viktig å behandle flere aspekter av leddet for å oppnå varig suksess.

Konklusjon:

Dyreklinikken Tertnes er dedikert til å håndtere kneskader hos kjæledyr på en omfattende og effektiv måte. Med erfarne kirurger og avansert utstyr står de klare til å tilby skreddersydde behandlingrutiner som tar hensyn til hvert dyrs unike behov. Ved å fokusere på nøyaktig diagnose, avansert kirurgi og grundig oppfølging, legger Dyreklinikken Tertnes grunnlaget for et vellykket resultat i behandlingen av kneskader hos kjæledyr.