Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.

Dyreklinikken Tertnes viser veien videre inn i smådyrmedisinens fremtid.

Det pågår en rivende utvikling innen mange fagfelt- med nye teknikker og ny teknologi. Smådyrmedisinen og veterinærmedisinen for hund og katt er i så måte ikke noe unntak. Vi tar nok en gang grep for å forbedre behandlingstilbudet til din beste venn:
Mange inngrep i dag innebærer utfordringer og en viss risiko grunnet vanskelige tilganger og hensyn som må tas til omliggende ømfintlig vev som feks nerver og blodkar.

Piezokirurgi:
For å øke sikkerheten og gjøre jobben enklere, samtidig må vi sørge for god nok tilgang til vanskelige steder på kroppen. Siden det finnes en løsning på dette i dag har vi valgt å investere i noe som kalles piezokirurgi.
Kort fortalt er dette en ultralydkniv som man kan skjære i bein med, men sparer alt bløtvev, nerver og blodkar mm.
Dette gir oss en stor fordel sammenlignet med konvensjonelle metoder og tillater bedre tilgang. Vi jobber med høyere sikkerhet på vanskelige og nærmest utilgjengelige steder.
En stor fordel når det kommer til arbeid hvor bein er involvert så vil denne metoden skåne pasienten for mer påkjenning enn høyst
nødvendig og ikke minst gi minimal skade rundt operasjonsområdet. Vi tenker  ikke bare på trekking av tenner som sitter fast og dypt forankret i kjevebenet. Men på smådyr er det ofte tynt og sårbart og da blir det lett skader ved slike inngrep. Med denne Piezokniven kan man nærmest skjære ut tannen.

Lettere kan det ikke bli!

Piezokirurgi Dyreklinikken Tertnes
Piezokirurgi tools dyreklinikken Tertnes
Operasjon Dyreklinikken Tertnes

Vi har over en periode på over 45 år spesialisert oss innen kirurgi. Det har hele tiden vært et hovedmål for oss å være oppdatert på det siste innen de forskjellige kirurgiområder i Europa og USA.

Etterutdanningen har derfor blitt lagt til universitet og kursarrangører som er ledende innen disse sider av faget.

Vi kan derfor i dag tilby et bredt spekter av kirurgi, alt fra enkel rutinemessig kirurgi som steriliseringer til:

  • ortopedi: leddkirurgi inkl. innsetting av kunstig hofte og albu, alle typer bruddskader
  • nevrokirurgi: prolapser og andre forandringer i rygg, nakke og hjerne
  • bløtdelskirurgi: alt fra hode- til åpen brystoperasjon, operasjoner i buk, kreftkirurgi, rekonstruktiv kirurgi, nese/halskirurgi, bl.a. i forbindelse med kortsnutete hunder (brachycephale)
Laserkirurgi gir oss store fordeler ved operasjoner som f.eks. i munnhule og gir generelt mer nøyaktighet og mindre blødning.
Laserkirurgi Dyreklinikken Tertnes
Vår nyeste modell av kirurgisk laser gjør oss istand til å foreta inngrep med større presisjon, mindre blødning og et bedre og mer nøyaktig operasjonsresultat.