Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.

Våre lasermaskiner

Laserassistanse innen dyremedisin er på full fart innover USA og Europa.
Som en av Skandinavias ledende dyreklinikker har vi allerede terapilaser og CO2-kirurgisklaser men har også anskaffet oss en diodelaser for å kunne tilby et enda bredere spekter av inngrep, operasjoner og andre behandlinger.

Laserbehandling Dyreklinikken Tertnes

Terapilaser

Denne lasertypen er svakere enn kirurgilaserne, men er velegnet for å behandle forskjellig vev mht tilheling. Den er også velegnet til behandling av sår som har vanskelig for å gro. Terapilaser kan både gi smertelindring og betennelsesdemping og trenge langt ned i vevet for dyp effekt. Vi bruker den på alle typer betennelser og for å stimulere bedre avheling i forskjellige organer- som feks nese, svelg, endetarm, ører etc.
Vi pensler også operasjonssår for å akselerere groe og smertelindring. Til høyre for terapilaseren ser dere varmekameraet vårt. Med dette kan vi påvise temperaturforskjeller ned til +/- 1 grad og på den måten fine hvor en skade eller sykdom er. Da vil vi mer effektivt kunne sette inn terapilaseren eller annen behandling/undersøkelse på riktig punkt og bedre behandlingsresultatet betydelig. Dette har også stor betydning når vi skal gå videre med røntgen, ultralyd eller CT-undersøkelser og vet hvor vi skal sette inn den riktige bildeundersekelsestypen i det riktige problemområdet.

CO2 laser Dyreklinikken Tertnes

CO2-kirurgilaser

Velegnet til bløtdelsoperasjoner i nese, hals, ganetak, munnhule, men også hvor det ellers måtte være aktuelt. CO2-laseren har kun en tynn snittdybde, noe som gjør den velegnet til å dosere snittdybden på de aktuelle stedene og skåne området rundt og under et målobjekt. Dette gjør det også mulig å «laserpensle» vevsoverflater cellelagvis der en skal rydde opp, feks rundt en svulst. Når CO2-laserene snitter, sveiser den også de små blodkarene, slik at blødninger blir sterkt redusert. Tildeling av sår laget av laser, gror også fortere enn med vanlig kutting med skalpell.

diodelaser Dyreklinikken Tertnes

Diodelaser

Har ikke en laserstråle som ledes via et speilsystem som på CO2-laseren, men via en fiberkabel. Denne fiberkabelen er så tynn at man kan jobbe gjennom små kanaler, som feks endoskop, og således foreta laserkirurgi inne i kroppen gjennom en abrbeidskanal utenfra.

Diodelaseren kan også brukes som terapilaser, og denne maskinen gjør det også mulig å tilby behandlinger av div. sårtyper og overflaterelaterte kreftformer som ellers kan være vanskelige å få til- feks kreft på snuten. Katter har ofte dårlig til ikke avhelende sårdannelser i munnhuler hvor enhver behandling må gi tapt. Denne laseren kan tilby en helt ny behandlingsform som anes å være den beste som pr i dag finnes innen kattemedisinen.