Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.

De beste utstyrsleverandørene sørger for at Dyreklinikken Tertnes er fremst innen smådyrmedisin

Dyreklinikken Tertnes skal være den fremste klinikken innen smådyrmedisin og benytter derfor de fremste utstyrsleverandører. Dette betyr at vi må ha de beste folkene og det beste utstyret til våre behandlinger.

Vi vil derfor informere våre kunder om hvilket utstyr som benyttes til de forskjellige behandlingene og hvem som er utstyrsleverandører slik at dette kan etterprøves og sjekkes. Verktøy og utstyr av god kvalitet er ekstremt viktig og avgjørende sammen med riktige valg, dette er ofte forskjellen på suksess og fatalt utfall.

Jan F. Andersen forbruksmateriell og klinisk utstyr

Vi har valgt våre ustyrsleverandører med omhu og satt høye standarder i prosessene. Vårt førstevalg er Jan F. Andersen AS som totalleverandør på forbruksmateriell og utstyrsleverandør av annet klinisk utstyr. Dette samarbeidet har bygget seg opp over tid og baserer seg på tillit, service og kvalitet.

HT Vista for skanning av kreft

Det første ikke-invasive medisinske utstyret som lar veterinærer utelukke kreft i hud og underhud masser hvor KI er en vesentlig del av resultatet

Aesculap boremaskiner og ryggfres

Når det kommer til utstyrsleverandør på boremaskiner og ryggfres er vårt førstevalg Aesculap og dette er samme utstyr som blir brukt mennesker. Aesculap er tysk toppkvalitet og pålitelighet som vi anser som uunnværlig i operasjonssalen.

Idexx for analyse av blod og utredning

For analyse av blod benytter vi Idexx som utstyrsleverandør og kjent som verdensledende i den vestlige verden med en kvalitetssikring av analyser etter humanmedisinsk høy standard. Det viktigste med disse maskinene er kvalitet, nøyaktighet og pålitelighet som er kritisk ved utredninger og blodverdier.

Titan til kirurgiske implantater

Kirurgiske implantater: Humanmedisin har gått over fra stålimplantater til titan fordi kroppen er vesentlig mer tolerant overfor titan. Det betyr at det blir mindre komplikasjoner og infeksjoner som kan gjøre behandlingene lengre enn nødvendig. I tillegg er titan lettere enn stål og valget vårt er alltid titan.

Novalig og Zlig til ledd og korsbåndskader

Korsbåndserstatninger blir levert av de 2 ledende utstyrsleverandører i markedet: Zlig og Novalig fra Novetech. Disse 2 metodene representerer det siste nye innen korsbåndsoperasjoner og er langt mindre invasive og risikofylte. De vil forvente å avløse de over 30 år gamle metodene TPLO og TTA, se forskjellen på Zlig og Novalig kontra TPLO og TTA på våre hjemmesider under korsbåndskade. Zlig og Novetech/Novalig har i tillegg utviklet metoder for bruk av båndet til andre leddoperasjoner som ustabilt skulderledd,  ustabil/utglidning av albuledd,  hofteluksasjon, kneskader med ustabilitet grunnet båndskader utover korbåndsskader og avrevet haseledd. Alle disse metodene er minimalinvasive som betyr at belastningen og smertene på pasienten er minimal. Metallplater og skruer er av titan med en ny vinkelstabil løsning som låser skrue, bein og plate på en langt mer stabil måte enn tidligere. Da gror bruddet langt sikrere der er mindre risiko for komplikasjoner.

Eickemeyer med MTV for nedre ryggoperasjoner

Ryggoperasjoner på nedre rygg/lumbosacralt: et svært hyppig forekommende problem, spesielt på hunder over 20 kg. Riktig valg av utstyr og teknikk er avgjørende da store krefter virker her. MTV (minimal transilial vertebralblokking) er en operasjonsmetode vi har valgt siden denne er overlegen de andre metodene for de fleste av disse pasientene. Noen kan vi også utføre uten å åpne ryggen, vi operere med gjennomlysning. Utstyrsleverandør Eickemeyer leverer både MTV-utstyr, kirurgiske plater og skruer til bruddoperasjoner og tilsvarende.

Kyon for albueleddlidelser

For arvelige albueleddslidelser som AD II(FPCM) setter vi inn en teknikk levert av Kyon. Kyon er et velrenommert sveitsisk firma som har vist stor innovasjon innen kirurgisk smådyrmedisin. Metoden vi anvender heter Proximal abducting ulna osteotomi, forkortet PAUL og er den eneste som på en gjennomgripende måte skaper korrektur med avlastning for årsaksforholdene for denne lidelsen.

C-Lox ved Wobbler nakkelidelser

Dobermann er kjent for sine nakkelidelser Wobbler, dvs en ustabilitet mellom nakkevirvlene som følge av avvik i halsvirvlene. Dette medfører nevrologiske utfall med smerter og lammelser. Firma Rita Leibinger er en hovedaktør innen levering av kirurgisk løsninger og utstyr til smådyr. Ved Wobbler kan vi i dag tilby innsetting av systemet C-Lox for å stabilisere nakken. Se beskrivelser på vår hjemmeside og møt vår første Wobblerpasient og hennes historie om veien tilbake til livet.

GE og Arthrex for CT, ultralyd og bilder

General Electric-GE er leverandøren av avansert medisinsk bildediagnostikk-utstyr som: Ultralyd Fluoroskopi/ C-arm(gjennomlysning) Computertomografi. Arthrex er leverandør for CT Endoskopi, disse leverer samme utstyr til humanmedisin.