Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.
Wobbler ustabil nakke hund

Ustabil nakke

Behandling av Wobbler syndrom og ustabil nakke med C-Lox

Dyreklinikken Tertnes er først ute med behandling av Wobbler syndrom (cervical spondylomyelopathy) og ustabil nakke som en del hunder dessverre lider av.

Det bør glede mange hundeeiere at det nå er en aktør på markedet som tilbyr den mest moderne og skånsomme metoden verden har å by på.

Instabilitet og ustabil nakke har gitt store utfordringer for de tekniske løsningene og Wobbler har lenge vært forsøkt operert med mange ulike metoder og varierende suksess.  C-Lox er i dag den dessidert beste løsningen og blir fremstilt i titan som er  det overlegne og det foretrukne materiale innen medisinske implantater. I kombinasjon med vinkelstabile skruer kan implantatet festes med større stabilitet enn de vanlige brukte kirurgiske skruene.

Wobbler syndrom er en type ustabil nakke hvor nakkevirvlene i sin ustabile tilstand trykker mot ryggmargsnerven og gir hunden til tider store smerter. Dette fører igjen til skader på nerve med lammelser i stadig økende grad og en vedvarende dårligere tilstand for hundene. Problemet påvirker vanligvis bakbena først og vil i noen tilfeller gå videre til forbena.

Hvordan diagnostiseres ustabil nakke hos hunder?

Fordi andre plager eller skader kan gi symptomer som minner om Wobbler syndrom kreves det en omfattende fysisk undersøkelse for å stille riktig diagnose. Fortell om eventuelle nylige skader eller potensielle genetiske problemer som kan ha påvirket hundens tilstand. I tillegg til en nevrologisk undersøkelse vil bruk av røntgenstråler og andre diagnostiske bildeteknikker benyttes for å se etter tegn på ryggmargskompresjon.

Dette kan være tegn på Wobbler syndrom:

  • Vanskeligheter med å sette seg ned eller stå opp uten at det ser ubehagelig ut. Koordinerte handlingene viser seg å være utfordrende når bena ikke mottar de nødvendige meldingene fra hjernen via ryggmargen.
  • Wobbler syndrom kan også kobles til endring i gange og tempo. Hunden går saktere enn før og tar korte skritt med bena spredt langt fra hverandre. Å gå med hodet pekt nedover kan også indikere Wobbler syndrom og ustabil nakke.
  • Ataksi symptom som involverer koordinasjonsutfordringer som påvirker hundens stabilitet.
  • Alvorlig Wobbler syndrom gir delvis eller fullstendig lammelse i lemmene som igjen vil være veldig skadelig og smertefullt.
  • Kan miste muskelmasse i eller rundt skuldrene.
  • Hunder med Wobbler syndrom kan trekke føttene etter seg, noe som skader tåneglene.
  • En hund med Wobbler syndrom kan oppleve akutte eller kroniske nakkesmerter og stivhet.

Systemet og metoden for å behandle ustabil nakke heter C-Lox, og er utviklet av min meget dyktige venn og nevrokirurg Prof. Dr. Franck Forterre ved universitetet i Bern, Sveits. Vi kan dermed garantere den beste faglige styrken i produktet og metoden. C-Lox har gjennomgått de strengeste tester og blir i dag tilbudt av den kjente leverandøren av kirurgisystemer, Rita Leibinger. Vi har operert den første Dobermannen med denne metoden og har nå mange slike operasjoner gjennomført i Norge med vellykkede resultater.

Instabilitet i nakke har gitt store utfordringer for de tekniske løsningene og Wobbler har lenge vært forsøkt operert med mange ulike metoder og varierende suksess.  C-Lox er i dag den dessidert beste løsningen og er overlegen andre metoder. C-Lox blir fremstilt i titan som er  det overlegne og det foretrukne materiale innen medisinske implantater. I kombinasjon med vinkelstabile skruer kan implantatet festes med større stabilitet enn de vanlige brukte kirurgiske skruene som er avgjørende for varige resultater.

Sjekk også ut Lumbosacral-stenose/ Degenerative lumbosacral stenosis

Dette gjelder hunder som sliter med hofter og nedre delen av ryggen og hvilken behandlingmetode som er best egnet ved denne type skade hos hunder.