Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.
urinveisinfeksjon Dyreklinikken Tertnes

Urinveisinfeksjon kan være en utfordring å behandle.

Bakterier med omfattende resistens er ofte årsak til infeksjonen og kan i mange tilfeller kreve lengre behandlingstider, faktisk opp til flere uker.

Man snakker gjerne om urinveisinfeksjon i betydningen av blærebetennelse. Man må ikke glemme at infeksjonen kan klatre opp til nyrebekkenet og gjøre tilstanden mye verre. Videre er det hos hannhund muligheter for at infeksjoner i prostata kan spre seg til blæren og omvendt og faktisk også nå testiklene!I få tilfeller kan urinveisinfeksjoner infisere mellomvirvelskiver i nedre ryggparti og gi svært smertefulle tilstander.

Antibiotika vil som oftest kontrollere disse betennelsene, også i ryggen.Det er viktig å følge nøyaktig den oppsatte behandlingen. Dette vil gi størst sjanse for suksess. Mange dyr har også urinkrystaller.Det å finne slike krystaller i urinen betyr ikke nødvendigvis at urinstein vil bli dannet. Der finnes flere årsaker som gir tilløp til slike tilstander, bl.a. arv og innholdsstoffer i urinen.Dette kan du få mer info om hos oss.

Det er viktig å å følge hele behandlingen ut og deretter teste urinen etter behandlingsslutt, noen ganger også underveis.

Symptomer på pågående urinveisinfeksjon kan være smerter eller vansker ved urinering eller blodtilblanding i urinen.

Ikke glem at blod fra kjønnsveiene også kan være symptomer på andre sykdommer i disse organene, som prostataproblem hos hund og livmorproblemer hos tispe.

Vi vil gjøre vårt ytterste for å kunne tilby den sikreste diagnosen slik at din beste venn får den riktige behandlingen.