urinveisinfeksjon

URINVEISINFEKSJON

Urinveisinfeksjon kan være en utfordring å behandle. Ofte er bakterier med omfattende resistens årsak til infeksjonen og kan i mange tilfeller kreve lengre behandlingstider – opptil flere uker.

Man snakker gjerne om urinveisinfeksjon i betydningen av blærebetennelse. Man må ikke glemme at infeksjonen kan klatre opp til nyrebekkenet og gjøre tilstanden mye verre. Videre er det hos hannhund muligheter for at infeksjoner i prostata kan spre seg til blæren og omvendt og faktisk også nå testiklene!I få tilfeller kan urinveisinfeksjoner infisere mellomvirvelskiver i nedre ryggparti og gi svært smertefulle tilstander.

Antibiotika vil som oftest kontrollere disse betennelsene, også i ryggen.Det er viktig å følge nøyaktig den oppsatte behandlingen. Dette vil gi størst sjanse for suksess.Mange dyr har også urinkrystaller.Det å finne slike krystaller i urinen betyr ikke nødvendigvis at urinstein vil bli dannet. Der finnes flere årsaker som gir tilløp til slike tilstander, bl.a. arv og innholdsstoffer i urinen.Dette kan du få mer info om hos oss.

Det er viktig å følge hele behandlingen ut og deretter teste urinen etter behandlingsslutt, noen ganger også underveis.

Symptomer på pågående urinveisinfeksjon kan være smerter eller vansker ved urinering eller blodtilblanding i urinen.

Ikke glem at blod fra kjønnsveiene også kan være symptomer på andre sykdommer i disse organene, som prostataproblem hos hund og livmorproblemer hos tispe.

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe!Takk for at du valgte oss som din dyrlege!

Vi gjør vårt ytterste for å kunne tilby den sikreste diagnosen og derigjennom den beste behandlingen.