Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.

Vi begynner der andre avslutter

Master of Small Animal Science komplementerer en 30 års arbeidskarriere preget av en systematisk oppbygget etterutdanning og mye jobb som har gitt uendelig mye erfaring, jfr. min CV.

Denne mastergraden er en 3,5 års post graduate master, dvs høyeste mastergrad, som skiller seg fra den konsekutive master som naturlig følger en bachelor i en grunnutdanning. Mastergraden er EU-godkjent og gir således tilgang til jobbstillinger innen Europas universitet.

BEGYNNELSEN

Alt begynte med min utdannelse som startet i det daværende Vest-Berlin på Freie Universitaet i 1980. Mange av mine daværende professorer var internasjonalt kjent innen sitt fag og hadde skrevet mange av lærebøkene, slik at jeg fort skjønte at jeg var kommet i et mer internasjonalt tungt fagmiljø. Dette skulle også prege mine senere valg.

OPPSTART AV SMÅDYRKLINIKK

Ved avsluttet studium i 1986, bar veien tilbake til Norge med oppstart av smådyrklinikk i Bergen – Tertnes Dyreklinikk, nå Dyreklinikken Tertnes. Skjebnen ville det også slik at i begynnelsen av 90-årene ble det innsatt en ny professor, Leo Brunnberg, som øverste sjef på universitetsklinikken for smådyr i Berlin.

Selv om jeg aldri hadde truffet Brunnberg, ønsket han meg velkommen til å hospitere ved smådyrklinikken. Her fikk jeg også treffe mange andre kolleger som jeg har fått som gode venner og som i dag har sterke faglige posisjoner rundt om i Europa:

Leo Brunnberg

Leo Brunnberg var inntil 2016 sjef på Freie Universität sin smådyrklinikk og en av de ledende innen kirurgi i Europa. Han står bak mange nyvinninger innen kirurgi, bl.a. den såkalte non-contactplate-en kirurgisk beinplate som revolusjonerer bruddhelingstiden.

Gjennom ham fikk jeg også muligheten og gleden av å få delta som underviser i kirurgi ved Freie Universität.

Han vil i tiden fremover fremdeles være en tung sparringpartner og inspirasjon i min videre arbeidskarriere.

 

Dr. Friedrich Müller

Dr. Friedrich Müller er også en kjent faglighet. Han er medeier i Tierklinik Lüneburg og har utviklet en metallbolt som settes inn ved lidelser i nedre rygg hos hund.

Dette systemet har forenklet og forbedret tilbudet til hunder som har svakheter og lammelser i bakparten som følge av forandringer i nedre rygg.

Dette ser vi svært mye av, spesielt på hunder over 20 kg og har bidratt til å kunne gi et enda bedre tilbud til disse pasientene.

Frank Forterre

Frank Forterre, som er utdannet kirurg og i dag er professor i kirurgi ved universitetet i Bern, er en god venn som jeg har fått gleden å jobbe sammen med i mange år.

Han er i dag en av de ledende nevrokirurger i Europa og driver med klinisk forskning innen nevrokirurgi.

 

Henry L´Eplattenier

Henry L´Eplattenier er utdannet kirurg og i dag president i det europeiske kollege for kirurger. Fra slutten av 90-årene og frem til 2003 holdt vi to etterutdanningskurs i kirurgi for norske veterinærer hvor jeg fikk gleden av å bli en god venn og kollega med ham.

Henry utdannet seg i Zürich og hadde med seg mange faglige tanker i bagasjen til Norge som han da flyttet til. Universitetet i Zürich står fremdeles sterkt innen nyutvikling innen bl.a. kirurgi.

Gjennom ham har jeg også blitt kjent med sterke fagfolk som jeg fikk operere med, som f.eks. professor Montavon. Sammen med ham, L´Eplattenier og Tore Berg satte vi inn 3 Züricher hofteproteser på hund – alle svært vellykket!

Disse og mange flere, utgjør i dag et nettverk av mennesker med tung kompetanse innen det høyeste fagnivået i smådyrmedisin. Ved å kunne spille på disse fagkreftene, vil både hverdagen bli beriket og muligheten for å kunne tilby mine pasienter den beste støtte i vanskelige og utfordrende situasjoner.