Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.
Termisk bildebehandling

Termisk bildebehandling med Digatherm

Digatherm er termisk bildebehandling som benytter et kamera for å måle en pasients kroppsoverflatetemperaturer. Denne veterinærspesifikke programvaren konverterer temperaturene til bilder som hjelper til med å evaluere fysiologi. Termiske bilder bruker farger for å representere kroppens overflatetemperaturer på dyret. Dette gir et fysiologisk kart over pasienten og lar veterinærer se det usynlige.

Digatherm gjør det enkelt å lese og tolke de termiske bildene. Farger representerer tydelig og korrelerer med temperaturer på det termiske bildet. På bakgrunn av fargene kan klinikere enkelt identifisere områder med økte eller reduserte temperaturer. Termisk avbildning på dyr hjelper med å finne ut hvor problemene er og å vite hvor du skal lete videre.

Hvordan praktiseres Digatherm?

Siden dyr dessverre ikke kan snakke vil vi med ikke-invasive termiske kameraer på dyr få et fysiologisk bilde. Bildet av pasienten gir heldigvis svarene når problemer ikke er opplagt. Mange pasienter har termiske abnormiteter før en eier eller kliniker merker en endring. Termiske bilder hjelper diagnostisering og behandling tidlig i sykdomsprosessen. Oppfølgingsbilder gir mulighet for objektiv overvåking av enhver terapeutisk plan og lager et veikart for å kunne gi målrettet behandling.

Kunder elsker disse bildene siden de lar dem visualisere problemområdene og  gir en klar forståelse av forskjellen mellom normalt og unormalt. Bruk av dette verktøyet gir også samsvar på diagnostiske og behandlingsanbefalinger.

Ikke-invasive termiske bilder er enkle å få. Veterinæransatte tar enkelt bildene uten pasientsedasjon eller tilbakeholdenhet. Digatherm programvaren gjør det enkelt for dyrleger å tolke og dele funn, lagre rapporter i pasientjournalen og effektivisere kommunikasjonen med eierne.