Dyreklinikken Tertnes - når de andre har gitt opp.... 
Søk
Søk
Close this search box.
laserbehandling smådyrmedisin

Laserkirurgi og laserbehandling innen smådyrmedisin. En fantastisk nyhet for alle og nytt i Norge.

Laser åpner muligheter for behandling av sykdommer som før var ansett som svært vanskelige å behandle!

Kroniske munnhulesår og tannkjøttbetennelser som tidligere ble ansett som meget vanskelige og umulig å få kontroll på kan nå endelig behandles mer effektivt enn noensinne og uten kirurgi med smerter! En spesiell laserbehandling åpner veien for nye behandlingsmetoder. Laserbehandling dyreklinikk er også brukt på behandling av visse krefttyper og betennelser.

Kreftoperasjoner

Der hvor en svulst sitter kan det ved kirurgisk fjerning av svulsten sitte igjen svulstceller som for det blotte øyet ikke er mulig å se. Det er alltid en utfordring å sikre en svulstfri sone ved operasjoner. I området der svulsten sitter kan man etter å ha fjernet hovedsvulsten nå med den nye laserteknikken fjerne svulstceller i overgangsområdene uten å skade annet vev. Dette gir større sannsynlighet for suksess ved behandlingen.

Kreft på for eksempel snutepartiet til hund og katt  innebærer at man må fjerne deler eller hele snuten. Dette kan nå behandles på en mer skånsom måte med laserbehandling. Tilsvarende behandling gjelder for andre områder med kreft og behandles på samme måte.

Kronisk ørebetennelse

Kroniske ørebetennelser kan være vanskelige og noen ganger umulig å få kontroll på. Vår nye laserteknikk kan settes inn i vanskelige tilfeller for å bedre behandlingsresultater og gjerne før mer radikale operasjonsteknikker benyttes.

Kroniske horhinnebetennelser kan også behandles med denne metoden.

Laser hos dyreklinikker er en ny æra innen veterinærmedisinen.

Vi skiller laserkirurgi fra laserterapi.

I laserkirurgi brukes lasere med høy styrke til å skjære i vev.

Der finnes 2 typer kirurgilasere: 

CO2-laser og diode-laser.

Vi har anskaffet begge lasermaskinene slik at vi får utnyttet laserknivene sine unike egenskaper tilpasset behandlingen.

På denne måten kommer vi til vanskelige steder og får utført operasjoner som ellers ikke er mulig.

Et eksempel er nesehule og svelgoperasjoner for kortsnutete hunder med pusteproblemer kjent som BOAS (Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome).

Fordelen med laserkirurgi generelt er at det er mindre blødning som gir bedre oversikt, og såret gror raskere som gir vesentlig fordeler for pasienten. 

 

Dyreklinikken Tertnes disponerer 2 terapilasere som begge kan banyttes på aktuelle sykdommer og skader.

I laserterapi brukes svakere laserstyrker til behandling av sykdom og skade.

Laserterapi har vært på markedet siden tidlig på 90-tallet men har lenge ikke blitt benyttet i stor grad innen veterinærmedisin.

Heldigvis finnes det i dag solide studier som bekrefter dens virkning og unike egenskaper. 

Universiteter i USA har tatt i bruk behandlingsmetodene med stor suksess mens Europa dessverre henger etter.

Laserterapi virker både smertelindrende og betennelsesdempende og blir brukt både på ledd og muskulatur hvor det er lidelser i bevegelsesapparatet. 

Metodene brukes både på klassiske innsatsområder og på områder hvor kirurgi er nødvendig for å redusere hevelse og smerter.

Gjenvekst av hår og behandling av kronisk dårlig helende sår er av de første områdene man så at terapilaser har effekt.

I dag har det beste terapilaserne flere bølgelengder de jobber med samtidig slik at man kan oppnå god effekt også i dybden.

diodelaser Dyreklinikken Tertnes

Tannbehandling innebærer ofte trekking av tenner.

Trekking av tenner kan ofte være en stor utfordring og på små hunder og katter med tynne kjever og utgjør en stor fare for komplikasjoner som brudd mm.

Vi har derfor valgt å hente inn teknologi fra tannmedisinen: 

Ultralydkniv med piezoteknologi. 

Denne måten å skjære på gir en sikker og god oversikt over arbeidet med å ta ut tannen på en skånsom og kontrollert måte.

Fordelen med denne kniven er at den bare skjærer i bein og ikke i annet vev som blodkar og nerver. Dette gir en unik kontroll og trygghet som vi også benytter i kirurgi ved prolapser og andre operasjoner ved nerveskader.